De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

Lonely City Exit Wounds van Blaudzun is Album van de Week

foto: Lonely City Exit Wounds van Blaudzun
  1. Nieuwschevron right
  2. Lonely City Exit Wounds van Blaudzun is Album van de Week

Johannes Sigmond alias Blaudzun is terug met een nieuw album: Lonely City Exit Wounds. De voormalige TopSongs REAL HERO en WIDE OPEN gaven al een goed voorproefje. De plaat is nu door De Albumshow gekozen tot NPO Radio 2 Album van de Week.

Lonely City Exit Wounds bestaat uit een verzameling van twaalf filmische en emotionele popsongs. Het album vertelt verhalen over een grote stad en zijn inwoners. De tracks klinken opgewekt, maar gaan ook over het hebben van angsten. “Pas nadat je dat ondergaat en meemaakt, is er een kans dat je hun ware aard ontdekt en wellicht troost vindt”, aldus de zanger.

REAL HERO

Van Lonely City Exit Wounds zijn al twee singles tot NPO Radio 2 TopSong gekozen. In april 2021 verscheen REAL HERO, een nummer wat Blaudzun heeft geschreven voor het ernstig zieke zoontje van een goede vriend. De track zou uiteindelijk een ode worden aan de veel te vroeg overleden jongen.

Met open blik

WIDE OPEN, het liedje dat begin dit jaar TopSong werd, schetst een beeld van de huidige tijdsgeest waarin iedereen een beetje op z'n eigen eiland leeft. "Ik vind het jammer dat we allemaal met van die oogkleppen op lopen", vertelde Blaudzun bij Jan-Willem Start Op. “We moeten een beetje met een open blik naar elkaar kijken.”

Lonely City Exit Wounds staat vol met nog meer prachtige tracks. Corné vertelt je er meer over tijdens De Albumshow.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie