De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

Multitude van Stromae is Album van de Week

foto: Stromae - Multitude
  1. Nieuwschevron right
  2. Multitude van Stromae is Album van de Week

Na 7 jaar stilte is er eindelijk weer nieuw werk van Stromae. Het vandaag verschenen album Multitude is gelijk door De Albumshow gekozen tot NPO Radio 2 Album van de Week.

Stomaes vorige album, Racine Carree uit 2013, was een groot succes en werd gevolgd door een druk tourschema. Stromae besloot zich daarna uit de openbaarheid terug te trekken en zich toe te leggen op hobbyprojecten als videoclips, mode, architectuur en autodesign.

Heftige thema's

De afgelopen 7 jaar waren soms zwaar voor de Belgisch-Rwandese zanger Paul van Haver. Hij had last van paniekaanvallen en leed aan een psychische aandoening die veroorzaakt werd door het innemen van een antimalariamiddel. Stromae gaat op zijn nieuwe album Multitude dit soort moeilijke onderwerpen echter niet uit de weg. Afgelopen oktober was daar opeens een nieuwe single, Santé, in januari gevolgd door L’Enfer: een prachtig maar heftig nummer over eenzaamheid en zelfmoordgedachten. Jan-Willem Start Op sprak de zanger over L’Enfer.

Erhu, zurna en charango

Op deze derde plaat van Stromae hoor je geluiden en instrumenten die je waarschijnlijk nooit eerder bij elkaar gehoord hebt. Wat dacht je van de erhu (een Chinese viool), de zurna (een Turkse hobo) en de Boliviaanse charango-gitaar? Al die verschillende klanken leveren een fascinerende luisterervaring op, wat ook van Multitude weer een originele en unieke plaat maakt. Zoals we van Stromae gewend zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie