Programma
BNNVARA

Jan-Willem Start Op belt met Stromae: 'Blijf niet in donkere gedachtes hangen'

foto: Persfotofoto: Persfoto
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op belt met Stromae: 'Blijf niet in donkere gedachtes hangen'

Deze week lanceerde de Belgische Stromae zijn nieuwe track L'enfer. Jan-Willem Start Op belt met de artiest over de positieve kant van de beladen single.

Stromae was afgelopen weekend te gast bij het Franse journaal TF1 waar hij zijn nieuwe single live zong. Het nummer verschijnt op het nieuwe album Multitude, dat op 4 maart 2022 uitkomt. Jan-Willem en Jeroen mochten Stromae bellen om te praten over zijn nieuwe track L'enfer.

Wat betekent L'enfer?

De single draagt de titel L'enfer, wat in het Nederlandse 'de hel' betekent. Het is een beladen nummer, maar niet volledig biografisch. "Als het te persoonlijk was, had ik het niet op het album gezet", vertelt Stromae. "Veel mensen herkennen zich in het nummer, dus het moest er wel op komen. Het is misschien 50% persoonlijk en 50% universeel."

'Ga je hoofd uit'

Jan-Willem en Jeroen vragen zich af of er ook nog een positieve kant aan het verhaal zit. "Het eind van het nummer", antwoordt Stromae. "Het probleem is dat je teveel nadenkt en in de donkere gedachtes blijft hangen. Ga je hoofd uit. Ga sporten, doe iets met je handen, al is het maar iets anders dan nadenken. Dat is volgens mij de oplossing. We hebben het vaak over gezondheid, maar niet over mentale gezondheid. Door de lockdown blijven we veel thuis en dat weegt zwaar." Met L'enfer bespreekt Stromae het taboe dat rust op mentale gezondheid. Hij gebruikt muziek om zijn eigen suïcidale gedachten te bespreken en geeft anderen een middel om erover te kunnen praten.

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Stromae vertelt over de positieve kant van zijn beladen nieuwe single

Denk jij aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie