Programma

Simple Minds stapelt hits

  1. Nieuwschevron right
  2. Simple Minds stapelt hits

In 1985 breekt Simple Minds wereldwijd door dankzij de hit 'Don't You (Forget About Me)' en dertig jaar later vult de band nog twee keer de HMH.

Foto's: Bullet-Ray

Innovatie

Het zijn graag geziene gasten, de heren van Simple Minds (live bijgestaan door twee dames). Met hun band zijn Charlie Burchill en Jim Kerr eind jaren '70 pioniers binnen de dan opkomende new wave- en synthpopgenres, al wordt die innovatie overschaduwd zodra Simple Minds wereldwijd stations en arena's voltrekken. Maandagavond was de eerste van de twee NPO Radio 2 presents-concerten.

Feestelijke opening

Anno 2015 weet Simple Minds nog twee keer de Heineken Music Hall (HMH) te vullen met zijn hits - en dat zijn er nogal wat. De Schotten kunnen zich zelfs de luxe veroorloven om het concert te starten met het bij de fans populaire nummer 'Waterfront', waarvan het kenmerkende basintro op feestelijke wijze de show opent.

Zingen en dansen

Kerr heeft er duidelijk zin in. Hij is goed bij stem en beweegt vol enthousiasme over het podium: voorovergebogen, geknield en zwaaiend naar zijn fans. "Bedankt dat jullie naar ons komen kijken in deze tijden waarin alles zo verkloot wordt", zegt de zanger kordaat in verwijzing naar de recente aanslagen in Parijs. "We zijn hier gekomen om te zingen en te dansen."

Kruit verschieten

Heel even lijkt de band zijn kruit te verschieten wanneer in de eerste helft van de show in hoog tempo jaren 80-klassiekers als 'Glittering Prize', 'Promised You A Miracle', 'The American' en 'New Gold Dream (81-82-83-84)' voorbijkomen. 'Don't You (Forget About Me)' markeert het einde van de eerste set, waarna de band een kwartier pauze neemt.

Niet te stoppen

Bij terugkomst op het podium wordt de band vergezeld door een extra zangeres, met een geweldige stem, die veel van de vocalen op zich neemt. De hits zijn nog steeds niet op: 'All The Things She Said', 'Let There Be Love', 'Alive & Kicking' en 'Santify Yourself' worden afgewisseld met recent werk van het album Big Music. Simple Minds is niet te stoppen.

STEM VOOR DE TOP 2000 VAN 2015

Ster advertentie
Ster advertentie