Programma

Cliff Richard 100e album

  1. Nieuwschevron right
  2. Cliff Richard 100e album

Sir Cliff Richard bereikt in november een mijlpaal. Dan brengt de zanger zijn honderdste album uit.

The fabulous rock 'n roll songbook

Na 47 studio-albums, 7 filmsoundtracks, 35 compilatie-albums en 11 live-cd's brengt Sir Cliff Richard in november zijn honderdste album uit. De jubileumplaat draagt de naam The fabulous rock 'n roll songbook.

Eerbetoon Elvis

De cd bevat covers van Elvis Presley, Chuck Berry en Buddy Holly. Cliff Richard kijkt zeer op tegen 'The King'. "Zonder Elvis had ik niet bestaan", aldus de zanger. Cliff Richard maakt voor zichzelf de circkel rond door met dit album terug te keren naar rock 'n roll. "Dit was mijn kans om mijn bijdrage te leveren aan, naar mijn mening, een van de grootste muziekgenres in de geschiedenis. En ook om de artiesten te eren wie de rock 'n roll naar deze grote hoogte hebben gebracht."

Nog niet klaar voor pensioen

De zanger heeft nog niet de behoefte om te stoppen. "Ik had zoveel plezier in het maken van dit album. Het is altijd opwindend en inspirerend om in een opnamestudio te zijn en ik denk dat er nog veel meer te wachten staat de komende jaren. Ik vind het een fijne gedachte om te bedenken dat er een opvolger van The fabulous rock 'n' roll songbook komt", aldus Cliff.

Glansrijke carrière

Cliff Richard kent een succesvolle geschiedenis in de muziek. Hij is de enige artiest die de afgelopen zeven decennia elk decennia een album in de top vijf van het Verenigd Koninkrijk had. Dat betekent dat hij na zijn debuut in 1959 gemiddeld twee albums per jaar uitbracht. Veertien daarvan bereikte de eerste plaats in zijn thuisland. 54 overige albums kwamen in de top tien terecht. Ook verkocht hij met 21,5 miljoen verkopen meer singles in het Britse Rijk dan elke andere Britse artiest.

Ster advertentie
Ster advertentie