Programma

Controversiele demo Sex Pistols gevonden

  1. Nieuwschevron right
  2. Controversiele demo Sex Pistols gevonden

Voordat Sid Vicious deel uitmaakte van de Sex Pistols schreef hij een nogal controversieel nummer.

Live shows

Lange tijd werd er gedacht dat er geen opnames van de track waren, maar deze zijn nu toch teruggevonden. Toen Vicious eenmaal deel uitmaakte van de Sex Pistols werd het nummer verder uitgewerkt, samen met Johnny Rotten. Al snel werd speelden de mannen het nummer tijdens live-shows. Op CD's van de Sex Pistols zijn al wel verschillende versies verschenen van dit nummer, maar nooit de originele demo-versie.

Demo

John Tiberi was geluidsman in de tijd dat de demo werd opgenomen. ‘Het was een onhandige situatie, geen monitoren, geen geluidsisolatie. Ik denk dat de bandleden het fijn vonden om het buiten de benauwde omgeving van Wessex op te nemen’. Hij liet het nummer horen aan de producer van de Sex Pistols en die snapte niks van de galmende vocalen, maar dat was de manier waarop John het graag wilde.

De demo zal ook te horen zijn op de heruitgave van Never Mind The Bollocks. Here’s The Seks Pistols. Het legendarische album dat dit jaar zijn 35ste verjaardag zal vieren, wordt opnieuw uitgebracht op 24 september.

Ster advertentie
Ster advertentie