Programma
EO

RANI geeft zich bloot in Tannaz' vragenvuur: 'Gevoelens zijn normaal'

foto: YouTube Still
  1. Nieuwschevron right
  2. RANI geeft zich bloot in Tannaz' vragenvuur: 'Gevoelens zijn normaal'

Ze ging viraal met nummers als Post Malone en Amen en nu heeft RANI een nieuwe single, Outside In. Tannaz vindt het hoog tijd om alles te weten te komen over het nummer én de getalenteerde singer-songwriter en belt haar ‘s nachts op voor een vragen(v)uurtje.

Tannaz heeft RANI’s lyrics ontleed en hoopt op die manier de Nederlands-Surinaamse zangeres wat beter te leren kennen.

Guess I didn't know you that well

Onwijs getalenteerd, een dijk van een stem en een rijzende ster. Maar wie is Rani eigenlijk? En vooral: wat is de boodschap van haar muziek? "Het belangrijkste wat ik mensen wil meegeven, is dat gevoelens gewoon normaal kunnen zijn", vertelt de 25-jarige artiest. "En ik hoop dat mensen kracht en steun en hoop kunnen vinden in mijn songteksten en zich gewoon empowered voelen met alle muziek die ik maak."

Die boodschap is wat haar onderscheidt, legt RANI uit. "Er zijn heel veel artiesten die die boodschap meegeven, maar dat laat echt mijn kwetsbare kant zien. En ik heb best wel veel vocaal in huis, diversiteit. En dat vind ik ook heel leuk om mee te geven In de muziek."

They say: 'If you love her, tell her'

Liefde speelt, zoals bij veel artiesten, een belangrijke rol in RANI’s muziek. In haar privéleven zijn het vooral haar ouders die op dit moment wat extra liefde en aandacht verdienen. "Ik ben net uit huis. Ik moet even context geven; ik ben net uit huis, dus we missen mij echt heel erg. Ze waren van het weekend bij mij en toen gingen ze weg en toen waren ze helemaal sad. En ik vond het zo zielig, dus zei ik: 'love you'."

So just go on and pretend

Doen alsof is natuurlijk geen goede zaak, maar een leugentje om bestwil vertelt iedereen wel eens. RANI bewaart ze vooral voor de momenten dat ze wat rust nodig heeft. "Dat ik iets had afgesproken en dat ik dan een smoesje had verzonnen, dat ik me niet lekker voelde of dat ik iets had omdat ik geen zin had om te gaan."

Check RANI's nieuwe single hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister het hele vragenvuur hieronder terug:

Ster advertentie
Ster advertentie