Coldplay covert 'Heroes' als eerbetoon aan David Bowie

Tijdens de A Head Full of Dreams Tour

De heren van Coldplay wisten hun publiek te verassen met een cover van David Bowie tijdens een optreden op 20 augustus 2016 in Los Angeles, Rose Bowl.

Na de korte en intieme Ghost Stories Tour besloot Coldplay met maar liefst 122 optredens groots uit te pakken met hun A Head Full of Dreams Tour. Niet alleen muzikaal, maar ook op gebied van entertainment had de band genoeg te bieden. Van verlichte polsbandjes tot groot vuurwerk, de tour was een heus spektakel. Een concertrecensent schrijft: "Ze klonken live net zo goed als op hun studio-opnames, maar de lichten en speciale effecten van het concert creëerden een ervaring die geen enkele opname tot leven kon brengen.”

Eerbetoon aan David Bowie

Naast de nummers van hun album A Head Full of Dreams, bekende hits als 'Fix You', 'Yellow' en 'Viva La Vida', speelde de band ook een aantal covers waaronder 'Heroes' van David Bowie. De cover is een eerbetoon Bowie, die datzelfde jaar overleed aan leverkanker. Bowie en Chris Martin bleken vrienden te zijn en Bowie had hem zelfs de bijnaam 'Sticky Martinez' gegeven. 

Bekijk de cover hieronder:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Top 2000

Coldplay stond in 2019 maar liefst 28 keer in de Top 2000. Benieuwd hoe de nummers door de jaren heen zijn gestegen en gedaald in de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: screenshot

STER Advertentie
STER Advertentie