Frank Boeijen schreef 'Zeg Me Dat Het Niet Zo Is' over afscheid van dierbare

Top 2000 a gogo

Het nummer verscheen op het album Een Zomer Aan Het Eind Van De Twintigste Eeuw in 1989. In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt Frank Boeijen over het verhaal achter 'Zeg Me Dat Het Niet Zo Is'.

Frank Boeijen is begin dertig als hij 'Zeg Me Dat Het Niet Zo Is' schrijft. Op zijn gitaar begint hij met de melodie, maar de tekst volgt al snel. Bij iedere "Zeg Me Dat Het Niet Zo Is" moet een andere emotie doorklinken. "Het is geen opsomming", zegt Boeijen. "Er zit wanhoop in, maar ook hoop." 

Afscheid van een dierbaar iemand

De tekst die Boeijen schrijft is volledig autobiografisch. "De aanleiding was een aangekondigde dood die ging plaatsvinden van een heel dierbaar iemand", vertelt de zanger. Volgens Boeijen is dat wat het nummer tijdloos maakt. Het is een onderwerp waar iedereen mee te maken krijgt. "Er gebeurt iedere keer weer iets in de zaal als je dit lied zingt, ook dat mensen zitten te snikken."

Bekijk de hele aflevering Top 2000 a gogo voor het complete verhaal achter 'Zeg Me Dat Het Niet Zo Is' hier:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Frank Boeijen in de Top 2000

Frank staat in 2019 zes keer in de Top 2000, waarvan 'Zeg Me Dat Het Niet Zo Is' zijn hoogste notering is. Het nummer steeg zelfs 118 plekken ten opzichte van het jaar daarvoor en eindigde hierdoor op nummer 115. Bekijk de statistieken door de jaren heen om te zien hoe het nummer is gestegen en gedaald.

Foto omslag: still YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie