Jan-Willem en Jeroen bellen dé Sharona uit 'My Sharona'

in Jan-Willem Start Op!

Dé Sharona van 'My Sharona' aan de telefoon? Jan-Willem en Jeroen kregen het voor elkaar vanmorgen!

Jan-Willem en Jeroen zijn druk gaan googelen en hebben de echte Sharona gevonden! "Dit is Sharona vanuit Los Angeles, California", begint ze het gesprek mee. Ze werkt nu als makelaar in Amerika, maar in de jaren zeventig was ze voor Doug Fieger inspiratie voor een hoop nummers, waaronder 'My Sharona'. Nu Jan-Willem en Jeroen haar toch spreken moeten ze natuurlijk even een paar vragen stellen. Hoe heeft ze de zanger van The Knack ontmoet? "Ik heb hem ontmoet toen ik een tiener was. Ik werkte toen in een kledingzaak en hij werd aan mij voorgesteld." 

Vaak gebeld?

Hoe vaak wordt ze gebeld door mensen? "Elke week. Jullie zijn zelfs de derde deze week", vertelt ze. Jan-Willem en Jeroen zijn dan misschien niet de eerste, maar vindt ze het nog steeds leuk om het verhaal te vertellen? "Mensen zijn enthousiast. Het zou niet goed zijn als ik onbeschoft zou zijn." 

Jan-Willem en Jeroen bellen dé Sharona uit 'My Sharona'


'My Sharona'

'My Sharona' is één van de liedjes die Fieger over 'zijn' Sharona schreef, hoewel gitarist Berton Averre de bekende gitaarriff al jaren op de plank had liggen. Alperin, die op de singlehoes van de hit staat afgebeeld, had uiteindelijk vier jaar lang een relatie met de zanger van The Knack, maar beiden vonden in de jaren erna andere levenspartners.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur. 

Foto omslag: screenshot single

STER Advertentie
STER Advertentie