Legendarisch live: Doe Maar

Afscheidsconcert

In april 1984 geeft Doe Maar twee afscheidsconcerten in de Maaspoort in Den Bosch. De band speelt onder meer deze legendarische versie van 'Belle Hélène'!

Uitzinnige tienermeisjes

De Maaspoort in Den Bosch vormt het decor van met name uitzinnige tienermeisjes, die allemaal zijn uitgelopen om hun helden nog één laatste keer live te zien. Doe Maar-frontman Henny Vrienten spreekt het publiek toe: "Als jullie zo doorgaan krijg ik zometeen nog tranen in mijn ogen." Vervolgens zet de band de eerste noten van 'Belle Hélène' in en worden de fans helemaal gek. Iedereen begint te gillen van enthousiasme, mensen klimmen op elkaars schouders, hele rijen publiek springen op en neer en de hele zaal zingt woord voor woord mee! 

Check de legendarische live-versie van 'Belle Hélène' hier:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Doe Maar nóg een keer

Als Doe Maar in 1984 uit elkaar gaat, is er niemand die verwacht dat de band ooit weer bij elkaar komt. In 2000 keren de mannen terug op het podium en geven ze maar liefst zestien optredens in het Rotterdamse Ahoy. In 2007 gaat de musical Doe Maar! in première en een jaar later geeft de band weer een aantal optredens. Henny Vrienten en zijn muziekvrienden zijn in 2011 de verrassingsact bij de concerten van Guus Meeuwis. Vanaf dat moment treedt Doe Maar weer regelmatig op. Ook in de Top 2000 van 2018 doet de muziek van de band het nog steeds goed. 'Belle Hélène' staat genoteerd plek 926.

​Foto omslag: screenshot video

STER Advertentie
STER Advertentie