Wanneer had Mark Rutte voor het laatst de slappe lach?

Dit hoorde je niet bij PAUW

'Wanneer heb je voor het laatst gehuild?' Deze opmerkelijke vraag stelde Thierry Baudet gisteravond aan Mark Rutte tijdens het veelbesproken debat bij PAUW. Jan-Willem en Jeroen willen liever weten wanneer hij voor het laatst moest lachen!

En vanmorgen deed zich daarvoor een unieke kans voor, want Mark Rutte hing namelijk aan de telefoon in Jan-Willem Start Op. De premier was na een heet avondje alweer vroeg uit de veren. Zijn debat met Baudet was al dagen het gesprek van de dag en gisteren was het dan eindelijk zover. Rutte is tevreden en vooral blij dat het debat nu dan eindelijk plaatsvond. Hij wilde dit namelijk al eerder. "En dat is me eigenlijk nooit gelukt in al die jaren, maar nu had ik hem uitgedaagd en zei hij: 'Ja'. En Pauw vond het ook een leuk idee."

Slappe Lach

Het meest opvallende moment van het debat was toch wel de persoonlijke vraag die Baudet aan Rutte stelde: 'Wanneer heb je voor het laatst gehuild?'. Voor Jan-Willem en Jeroen doet die vraag er helemaal niet toe. Zij zijn veel nieuwsgieriger naar wanneer Rutte voor het laatst de slappe lach had. "Heel vaak", vertelt Rutte. "Vooral op momenten dat dingen helemaal misgaan. Dan lig ik als eerste in een deuk, dat zijn eigenlijk de mooiste momenten. Niks zo mooi als dingen die misgaan." Of de premier dan ook van die grappige filmpjes op YouTube kijkt van bijvoorbeeld boten die tegen dingen aan knallen? "Ja, ja, ja, zeker. Of van buitenlandse collega's die fouten maken. Of vallen bij het verlaten van een auto." 

Beluister hieronder het hele gesprek:

Wanneer Mark Rutte voor het laatst de slappe lach had?


Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke maandag tot en met vrijdag van 06:00 uur tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie