Programma
BNNVARA

Pokémon en het Van Gogh Museum slaan de handen ineen

foto: Left: Pikachu inspired by ‘Self-Portrait with Grey Felt Hat’, Naoyo Kimura (1960), The Pokémon Company International, ©2023 Pokémon / Nintendo / Creatures / GAME FREAK. Right: Vincent van Gogh, ‘Self-Portrait with Grey Felt Hat’, 1887, Van Gogh Museum Amsterdam (Vincent van Gogh Foundation).
  1. Nieuwschevron right
  2. Pokémon en het Van Gogh Museum slaan de handen ineen

Pokémon-fans kunnen 3 maanden lang hun hart ophalen in
het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het museum is namelijk een samenwerking
aangegaan met Pokémon.

"Wie van jullie zijn fan van Pokémon?", klinkt het door de studio van Jan-Willem Start Op! "Vanaf vandaag is het Van Gogh Museum de place to be voor de Pokémon liefhebbers. Daar is nu namelijk een tentoonstelling met schilderijen gebaseerd op de werken van Van Gogh met Pokémon erin."

Link

Het Van Gogh Museum heeft dit gister bekend gemaakt, zij zeggen dat er een link is tussen Pokémon en Van Gogh. Van Gogh was namelijk dol op Japanse prenten en Pokémon komt natuurlijk uit Japan. Pokémon-kenner Pim van Valkengoed bevestigt dit.

Nieuwe generatie museumbezoekers

"De reden dat dit nu goed loopt is omdat iedereen mega enthousiast is", zegt Pim. Het is eigenlijk bedoeld om een nieuwe generatie mensen en kinderen met kunst in aanraking te brengen. "Zelfs mensen om me heen die óf niks met Pokémon heeft óf niks met Van Gogh willen er toch geen. Het is dan ook super uniek dat beide partijen die samenwerking aangaan."

Zelf heeft Pim gister al even een kijkje mogen nemen. Ben jij ook zo enthousiast over deze samenwerking? Bekijk dan het fragment hier:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie