Muzieknieuws

Novastar nam nieuw album op in The Beatles studio

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Novastar nam nieuw album op in The Beatles studio

Joost Zweegers - beter bekend als Novastar - brengt volgend jaar een album uit met nieuwe versies van zijn grootste hits én een gloednieuwe single. Jan-Willem wil alles weten over The Best Is Yet To Come en belt met de Belgische singer-songwriter.

Als Novastar de vraag krijgt of hij de beste nummers uit zijn 23-jarige carrière wil uitgeven in een 'best of'-album ziet hij dat niet zo zitten. "Mijn muzikale hart blijft fris door altijd vooruit te gaan en niet terug te kijken", vertelt hij in Jan-Willem Start Op! Maar het idee om zijn oeuvre opnieuw op te nemen met zijn Britse band staat hem wél aan. "Ik heb gezegd: 'Als ik mijn elf bekendste liedjes opnieuw kan opnemen, dan sta ik daar wel voor open.' En dat heb ik dus gedaan."

'Jongensdroom'

Voor de nieuwe plaat werkt de singer-songwriter samen met een indrukwekkende reeks artiesten. Onder andere Mikey Rowe (Noel Gallagher), gitarist Skyn Tyson (Robert Plant), Keith Prior (drummer van David Gray) en Selah Sue’s bassist Erik Rademakers spelen samen met Novastar. Minstens zo bijzonder is de plaats waar Zweegers het nieuwe album opneemt. "Uiteindelijk heb ik dat in Abbey Road Two opgenomen, in The Beatles studio in Londen", vertelt de zanger. "Dat was mijn jongensdroom."

The Best Is Yet To Come komt uit op 16 februari 2024. En die release moet natuurlijk gevierd worden met een reeks optredens. Naast shows in zijn thuisland België komt Novastar ook naar Nederland: op 20 februari treedt hij op in Carré.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie