Het verhaal achter 'Met Hart en Ziel' van Tröckener Kecks

Top 2000 a gogo

In de nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo vertellen zanger Rick de Leeuw en bassist Theo Vogelaars over het ontstaan van hun hit 'Met Hart en Ziel'.

Op de cover van het nummer ‘Met Hart en Ziel’ staat een foto van Elvis Presley-imitator Joop van Brenkelen. “We hebben het lied daarna pas geschreven, toen we deze foto van fotograaf Erwin hadden gekregen”, vertelt zanger Rick de Leeuw. De band haalt na de foto inspiratie uit het nummer ‘Blue Suede Shoes’ van Elvis Presley. “Een Elvis hommage moet natuurlijk met één voor het geld, twee voor de show beginnen”, legt de zanger uit.

Toppunt bereikt

Ze schrijven het nummer over iemand die zijn toppunt al heeft bereikt. “Mededogen met zo iemand die de top al lang gepasseerd is en proberen een hart onder de riem te steken vind ik een aangename kijk op het leven", legt Rick uit. "Ik denk dat de slotzin van het refrein de belangrijkste zin van het lied is. De rest is allemaal aanloop naar ‘doe alles wat je doet met hart en ziel’."

Bekijk het hele verhaal hieronder:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Tröckener Kecks staat met 'Met Hart en Ziel' op nummer 1839 in de Top 2000

Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie