Hoe bepaalt de NOS welk nieuws het journaal haalt?

En andere vragen in Bureau Kijk in de Vegte

Wat gebeurt er met de rest van de kikker als de billen eraf zijn? En waarom dragen we in stadsbussen geen gordels? Dit is het weekoverzicht van Bureau Kijk in de Vegte!

Wat gebeurt er met de rest van de kikker als de billen eraf zijn

Kikkerbillen worden gegeten, maar waar blijft de rest van de billoze kikker? Bij de meeste geslachte dieren wordt al het vlees in ons eten verwerkt, maar geldt dat ook voor dit dier? Jeroen en zijn team bellen met chefkok Julius Jaspers.

Wat gebeurt er met de rest van de kikker als de billen er af zijn?


Waarom gaan de spoorbomen al omhoog voordat het rode sein uit is

Je staat te wachten tot je de spoorwegovergang mag oversteken, maar als de spoorbomen eenmaal omhoog zijn sta je nog steeds voor een rood sein. Waarom is dat zo? Het Bureau is het antwoord op het spoor en belt met Tuur Verdonck van het Spoorwegmuseum.

Waarom gaan eerst de spoorbomen omhoog en daarna pas de rode lampen uit?
Bron: ANP


Wat gebeurt er na afloop van een musical met de kostuums

Voor musicals worden de meest prachtige kostuums ontworpen om de acteurs aan te kleden. Een leeuw, een uniform uit de Tweede Wereldoorlog of een pak van Nijntje. Maar waar blijven die kostuums als de musical ten einde is? Kostuumontwerper Arno Bremers mag het zeggen.

Wat gebeurt er met kleding van musical wanneer de voorstelling is afgelopen?


Hoe bepaalt de NOS welk nieuws het journaal haalt

Op NPO Radio 2 hoor je elk half uur het laatste nieuws voorbijkomen. Maar wie bepaalt nou of iets nieuws is? En wie besluit dan welke onderwerpen het journaal halen? NOS-nieuwslezer Ewout de Jong heeft het antwoord.

Wie bepaalt wat het nieuws haalt?


Waarom zitten er geen gordels in stadsbussen

Je wordt er als kind al op gewezen: in de auto moet je een gordel om. Maar waarom lijken die regels ineens niet te gelden als we in een stadsbus stappen? Daar mogen we zelfs staan! Harry Wijers van Connexxion weet hoe het zit.

Waarom hebben stadsbussen gordels?


Bureau Kijk in de Vegte

Je hoort Bureau Kijk in de Vegte elke zondag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie