NPO Radio 2 Top 2000

Luisteraar Marco lift mee met de Top 2000 Stembus

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Luisteraar Marco lift mee met de Top 2000 Stembus

Tijdens de laatste rit in de NPO Radio 2 Top 2000 Stembus ontvangen Jan-Willem en Jeroen op de Stemfinaledag een berichtje van luisteraar Marco. Hij is zijn fiets vergeten en heeft een lift nodig naar de bushalte. Onderweg vertelt Marco over zijn stemlijst en overhandigt hij deze.

In de vroege ochtend verlaat Jeroen de warme bus om luisteraar Marco op te halen bij zijn huis in Hei- en Boeicop. Daar staat hij te wachten op de radio-dj's. Normaal gesproken gaat Marco met de fiets naar de bushalte, maar die is hij daar vergeten. Eenmaal ingestapt in de Stembus vertrekken ze naar de bushalte.

Instabiele puber

Het is een rit van 5 minuten waarin precies een nummer van Marco's lijstje kan worden afgespeeld. "Ik heb begrepen dat jouw lijstje heel divers is?", vraagt Jan-Willem. Op het lijstje staan onder anderen Acda en De Munnik. "Met Acda en De Munnik ben ik opgegroeid", vertelt Marco. "In mijn puberale fase kwam elk nummer bij me binnen en het zijn mooie mensen", vult hij aan. Maar ook Rammstein staat op zijn lijst. "Ja, het is ook gewoon een bombastisch, theatraal nummer waarin ik nog even op zoek ga naar dat instabiele puberale."

Je hoort het hele fragment hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie