STER Advertentie


Migraine steeds vaker reden tot ontslag
Hoofdpijnnieuws

29 mei 2018 16:39

Twee miljoen Nederlanders hebben last van migraine. Nu blijkt dat migraine regelmatig leidt tot ontslag. Gerard vindt dat nogal wat en besluit Alex Schonewille, van het Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet, te bellen.


Vervelend hoofdpijnnieuws, migraine steeds vaker reden tot ontslag. Bedrijven ontslaan werknemers omdat zij de bedrijfsvoering hinderen of hun collega's met extra werkdruk belasten.

Chronische hersenziekte

"Ik wist helemaal niet dat dit zo'n groot probleem was?", vraagt Gerard. "Het probleem is dat het geen probleem is. Het zit onder de radar. Migraine is wat anders dan hoofdpijn, het is een chronische hersenziekte. De mensen lopen en werken daarmee door dus het komt heel vaak niet tot ontslag omdat het niet bekend wordt. Je moet er samen met je werkgever uit zien te komen."   

Taboe rond migraine

Vandaag start de migrainecampagne van de migraine coalitie om het taboe rond migraine te verbreken. "De campagne is erop gericht om meer bekendheid, erkenning en begrip te krijgen voor migraine als chronische hersenziekte", legt Alex uit. 

Beluister hieronder het hele interview met Alex Schonewille:

Migraine is steeds vaker reden tot ontslag


Ekdom In De Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag 06:00 - 09:00

​Foto omslag: ANP 

STER Advertentie
Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 Reacties

Geschreven door:   Frank 29 mei 2018 - 23:42 uur

Migraine is er in verschillende mate. Degene met echt zware aanvallen hebben medicijnen nodig maar de lichtere moeten geen medicijnen nemen omdat deze zeer verslavend zijn. De fabrikanten verdienen er goed aan. Het hoofdpijn ziekenhuis is naar mijn idee ook een grote leugen. Ze kijken of je migraine hebt en dan schrijven ze je medicijnen voor die de huisarts ook kan geven. Uiteraard worden er tien bezoekjes in rekening gebracht ook al ben je na één bezoekje klaar.
In Duitsland is er een arts die een andere methode hanteert en deze wordt naar het schijnt flink tegen gewerkt door medicijnen land.
https://youtu.be/J420B2udyJM Waarom geen onderzoek naar deze methode en vergoeding in basispakket.