Hans bespeelt in één dag alle piano's op de Nederlandse stations

Gerard belt met de enthousiaste pianist

Een droom van Hans Jansen komt uit: hij bespeelt in één dag alle piano's op de Nederlandse stations!

Derde van zijn lijstje

Als Gerard met de mega fanatieke pianist belt, is hij al bij het derde station van zijn lijstje. Jansen: "Ik ben net in Rotterdam aangekomen. Het gaat hartstikke goed. We zitten nu midden in de spits. Ik ben vanmorgen om vijf uur begonnen in Maastricht." Jansen geeft op elk station een gevarieerd optreden van gemiddeld twintig minuten: "Ik speel sowieso op elk station 'Scare Away The Dark' van Passenger, omdat dit tekstueel heel mooi aansluit bij wat ik doe. Verder doe ik nummers die in me opkomen of die mensen willen horen."

Duidelijk doel

Jansen doet onder meer de stations van Den Haag, Utrecht en Nijmegen aan en heeft een duidelijk doel met zijn actie: "Ik wil de stationspiano onder de aandacht brengen bij de mensen waarvoor hij bedacht is. Dat de mensen kunnen onthaasten en een beetje kunnen genieten van muziek. Als ik zit te spelen en mensen glimlachen of wachten even, heb ik mijn doel al bereikt." 

Check hier het hele interview met de pianist bij Ekdom In De Ochtend:

Hans gaat in één dag alle piano's op de Nederlandse stations bespelen


Om deze Instagram-post te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nét niet gelukt

Wout is benieuwd of Jansen nog op schema loopt en belt hem voor een update. De pianist legt uit dat het nét niet gelukt is om alle zestien stationspiano's te bespelen: "We hebben helaas net door vertraging moeten besluiten om Enschede over te slaan. Dit is een klein deukje in een hele gave dag." Toch kijkt Jansen met een positief gevoel terug op zijn poging: "Ik krijg veel leuke reacties. Iedereen is nieuwsgierig en vindt het een leuk idee. Muziek is voor mij natuurlijk emotie. Het wordt goed ontvangen en dat vind ik supertof."

Beluister hieronder het hele gesprek met Hans Jansen bij Wout2Day:

Hans Jansen bespeelt alle stationspiano's - update: Helaas! Niet gelukt!


Ekdom In De Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag 06:00 - 09:00

Wout2Day
Dj: Wouter van der Goes
Ma - do 18:00 - 20:00

Foto omslag: Facebook Hans Jansen Music

STER Advertentie
STER Advertentie