Programma
BNNVARA

Björn rent loodzware woestijnmarathon: 'Onverwoestbaar door foto dochter'

foto: Björn van Loonfoto: Björn van Loon
  1. Nieuwschevron right
  2. Björn rent loodzware woestijnmarathon: 'Onverwoestbaar door foto dochter'

252 kilometer rennen in de brandende zon van de Sahara. Björn van Loon deed het voor het goede doel. In Jan-Willem Start Op! vertelt hij wat hem er doorheen sleepte.

Björn heeft de Marathon des Sables gelopen, die wordt gezien als de zwaarste marathon ter wereld. Dat er sprake was van een brandende zon werd al gelijk duidelijk. “Ik had een brandertje mee om eten te maken”, vertelt Björn. “Maar vanaf dag twee heb ik iedere keer m'n eten met een beetje water in de zon gezet en dan was het ook klaar." Ondanks de hitte ging het Björn goed af, enerzijds omdat alle renners elkaar hielpen en anderzijds dankzij zijn 7-jarige dochter Maja.

Quote

“Ze mist me al twee weken”

Björn van Loon

Maja is Björns grootste inspiratiebron, bij zich droeg hij dan ook een foto van zijn dochter. "Ik ben iedere dag gestart met een foto van haar in mijn hand", vertelt Björn. "Dat maakte mij wel redelijk onverwoestbaar, ik dacht: ik doe het voor het goede doel."

Bartiméus Fonds

Björn rende de monstertocht voor het Bartiméus Fonds, dat zich inzet voor specialistische oogzorg voor baby’s en peuters met een ernstige oogziekte. Een doel dat hem aan het hart gaat, aangezien zijn dochter Maja blind is. Met de woestijnprestatie heeft Björn €18.693 opgehaald, maar z'n actie zit er nog lang niet op. "Ik wilde €100.000 ophalen, dus ik ga nog eventjes bij mensen langs om te zeggen: 'Hé, kijk nou wat ik gedaan heb", vertelt hij gemotiveerd. Mocht je de actie van Björn nog willen steunen, dan kan dat hier.

Het gesprek met Björn kan je hier terugkijken:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie