Hoe het eraan toeging bij opnames 'We Are The Champions'

Uniek kijkje achter de schermen

Queen ontvangt in 1978 een gouden plaat voor de single 'We Are The Champions'. Dit is hoe het eraan toe is gegaan tijdens de opnames!

Groot geheel

In 1977 duikt Queen de Basing Street Studios in om het nummer 'We Are The Champions' op te nemen. De opnamerecorder draait overuren als Freddie Mercury voor de achtste keer de zanglijn van het nummer inzingt. De zanger heeft zijn handen op de oorschelpen van de hoofdtelefoon gedrukt en is zichtbaar in zijn element. Op deze bijzondere beelden is te zien hoe alle muzikanten hun eigen partij spelen en de zangkoortjes worden gezongen, waardoor er uiteindelijk één geheel ontstaat. Queen-drummer Roger Taylor kan het zelfs niet laten om tijdens een terugluistersessie een heisje van zijn sigaret te nemen. 

Bekijk hieronder de bijzondere studiobeelden:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Kampioenschap van een voetbalclub

Dat Freddie Mercury 'We Are The Champions' met een voetbalgedachte heeft geschreven, komt ook terug in de videoclip van het nummer. Als je de beelden bekijkt lijkt het wel alsof je bij een voetbalwedstrijd bent beland. De fans voor het podium houden allemaal spandoeken en sjaals omhoog en zwaaien ermee van links naar rechts. Dat in combinatie met de juichende gebaren van Freddie Mercury, zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt bij het kampioenschap van een voetbalclub aanwezig te zijn. 

Check de video van 'We Are The Champions' hier: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie