Spontane videoclip U2 in Las Vegas

'I still Haven't Found What I'm Looking For'

De mooiste dingen ontstaan soms bij toeval. Zo ook de hit 'I Still Haven't Found What I'm Looking For', nadat U2 er een spontane videoclip bij maakte.

Niet de eerste keus

Het liedje is er al, de haast spirituele rockballad 'I Still Haven't Found What I'm Looking For', dat uitgroeit tot één van de bekendste nummers van het toch al beroemde U2-album The Joshua Tree. De band denkt er alleen niet direct aan om juist dit nummer op single uit te brengen. De opvolger van de eerste single 'Where The Streets Have No Name' zou eigenlijk 'Red Hill Mining Town' worden. Sterker nog, er is al een videoclip gemaakt voor het nummer.

De straat op

Bono ziet de videoclip van 'Red Hill Mining Town' en hij vindt het niks. De videoclip wordt geschrapt, maar er moet toch snel een videoclip komen voor een volgende single. Op de dag dat U2 zijn eerste concert houdt in Las Vegas, op 12 april 1987, gaan de bandleden met een cameracrew de straat op. Er is geen uitgewerkt script, geen verhaal: gewoon de mannen van U2 die door het centrum van Las Vegas lopen en dit liedje zingen. Meer heb je niet nodig, toch?

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.STER Advertentie
STER Advertentie