Muzieknieuws

U2 verrast het publiek met een liveoptreden van Seconds

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. U2 verrast het publiek met een liveoptreden van Seconds

Ondanks dat het zevende album van U2 centraal staat tijdens hun Las Vegas-residentie in
de Sphere, speelt de band een aantal klassiekers. De band gebruikt The Sphere
om af en toe lang vergeten nummers uit hun rijke muziekcatalogus te spelen. Zo
spelen ze na bijna 40 jaar het nummer Seconds.

Vrijdag was het dan zover: voor het eerst sinds 1985 spelen ze Seconds weer voor een livepubliek. "Een geweldige baslijn van Adam Clayton die hij al 40 jaar niet heeft gespeeld", vertelt Bono als aankondiging van het nummer. Het nummer is afkomstig van het album War uit 1983.

Leadzang overgedragen

Het optreden is een waar spektakel. Tijdens de verrassende uitvoering van het nummer draagt Bono de leadzang over aan The Edge, die vervolgens de uitvoering van het nummer grotendeels op zich neemt met behulp van het publiek. "Goed gezongen", grapt Bono aan het einde.

Terwijl U2 normaal gesproken een vaste setlist volgt tijdens hun U2:UV Achtung Baby-shows, biedt een ingetogen moment op het futuristische podium ruimte voor wat variatie. De residentieshows hebben de band tot nu toe de mogelijkheid gegeven om het publiek te verrassen met een aantal klassieke U2-nummers, zoals When Love Comes to Town en MLK. Op diezelfde vrijdagavond verrassen ze het publiek ook nog met een ander nummer uit het War-album, Two Hearts Beat as One, dat sinds 2015 niet meer is gespeeld.

Bekijk het liveoptreden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Actie!

Welke oude klassiekers er nog meer uit de hoge hoed worden getrokken, is voor iedereen een verrassing. Maar hier kun je bij zijn.

Jan-Willem en Jeroen hebben een initiatief gelanceerd om iedereen aan te moedigen om op 22 november hun stem uit te brengen. Ze presenteren de Jan-Willem Start Op! verkiezingsposter, een poster met een sprankelend gouden randje.

Naast dat deze poster dient als inspiratie voor je buren om te gaan stemmen, kan het ook jouw toegangsticket zijn. Je maakt kans op twee felbegeerde kaarten voor het concert van U2 op vrijdag 8 december in de iconische Sphere in Las Vegas, inclusief twee vliegtickets en een hotelovernachting voor 2 personen!

Klik hier voor meer informatie over deze opwindende actie.

Ster advertentie
Ster advertentie