De Wild In De Middag
KRO-NCRV

Tip: slik nooit een pantsermeerval door!

  1. Nieuwschevron right
  2. Tip: slik nooit een pantsermeerval door!

In het Natuur Historisch Museum in Rotterdam verzamelen ze bijzondere dode dieren. En naast de Domino-mus en de McFlurry-egel kunnen ze daar nu ook de pantsermeerval aan de collectie toevoegen.

Een wat? Een pantsermeerval. Ruud wilde het fijne weten en belde met Kees Moeliker, de directeur van het museum. Want hoe komt het museam aan deze bijzondere vis?

Dode dieren met een verhaal

Het museum verzamelt 'dode dieren met een verhaal'. Zo ook deze meerval.

Een groep vrienden had de traditie om tijdens een verjaardag met flink wat bier achter de kiezen het agarium leeg te eten. De goudvissen gleden er zo goed in dat ook de meerval eraan moest geloven. De kleine vis van toch nog ruim 7 cm legde het loodje in de keel van een 28-jarige man uit Vlaardingen.

Stekeltjes

"En met genoeg bier doe je gekke dingen en wat de jongeren niet wisten is dat deze vis zijn scherpe stekeltjes uitzet zodra het zich bedreigd voelt," vertelt Kees Moeliker aan Ruud.

Toch naar het ziekenhuis

Wegspoelen met bier, ijsjes en honing of doorduwen, het mocht allemaal niet baten. "De hongerige jongeman moest zich noodgedwongen melden bij het Erasmus MC. Daar is de vis operatief verwijderd."

Tip van de dag:

Slik nooit een pantsermeerval door!

Ster advertentie
Ster advertentie