De Wild In De Middag
KRO-NCRV

Yvette van Boven over kruidenmixen: 'Het is allemaal opvultroep'

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Yvette van Boven over kruidenmixen: 'Het is allemaal opvultroep'

De consumentenbond meldde donderdag dat er nauwelijks kruiden in zakjes kruidenmix zit. In De Wild in de Middag belt Ruud de Wild met chef Yvette van Boven over het onderzoek.

Je gebruikt ze vast weleens: zakjes met kant-en-klare kruidenmixen. Die lijken misschien handig, maar volgens de consumentenbont kan je toch beter stoppen met het gebruik hiervan. Zij onderzochten de inhoud van de mixen en ontdekten een karige hoeveelheid aan daadwerkelijke kruiden in de zakjes.

Opvultroep

Wat er dan wel in die zakjes zit vertelt chef Yvette van Boven aan Ruud de Wild: "Vooral opvuldingen. Het is vooral zout, suiker en paneermeel. Kortom: allemaal opvultroep."

Alternatieven

Het dringende advies van Yvette en de consumentenbond om te stoppen met de zakjes dus. Maar, wat gebruik je dan als alternatief? Yvette: "Je eten op smaak brengen met zout en peper. Denk aan het land waar je gerecht vandaan komt en weeg daar je kruiden op af."

Video niet beschikbaar

De Wild in de Middag op NPO Radio 2

De Wild in de Middag; van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2, met Ruud de Wild. Een programma dat je op een eigenzinnige, prikkelende en humoristische manier meeneemt in de waan van de dag.

Ster advertentie
Ster advertentie