De Zwarte Lijst op NPO 3

Deze week aandacht voor Chicago

Vier weken lang geeft de NTR op NPO 3 op zaterdagavond aandacht aan De Zwarte Lijst. Deze week vertelt Leo Blokhuis over Chicago.

Chicago-blues

Het televisieprogramma De Zwarte Lijst zit vol met videoclips, uniek archiefmateriaal en bovenal mooie verhalen uit de soul- en jazzgeschiedenis van Leo Blokhuis, Sylvana Simons, Andrew Makkinga, Sven Hammond, Ruben Hein, Ricky Koole, Winfried Baijens en Ivan Peroti. Deze week is het schatgraven in Chicago, dat vruchtbare grond was voor de Chicago-blues, soul en gospel.

Earth, Wind & Fire

Ook is er deze week aandacht voor funk-, disco en soulgroep Earth, Wind & Fire, waarvan oprichter en frontman Maurice White eerder dit jaar overleed. Sylvana Simons vertelt over haar liefde voor Earth, Wind & Fire, één van de meest succesvolle bands uit het discotijdperk met hits als 'September', 'Boogie Wonderland', 'In The Stone' en 'Shining Star'.

Stemmen

Kijk dus zaterdagavond om 22.05 uur naar NPO 3 voor De Zwarte Lijst. Het programma over de lijst met de beste soul, jazz, funk, disco en reggae wordt gevolgd door het concert dat Kanye West vorig jaar op het Britse popfestival Glastonbury gaf. De Zwarte Lijst wordt uitgezonden in het weekend van 2 en 3 april op NPO Radio 2.

De Zwarte Lijst op NPO Radio 2 
Luister: 2 april van 6.00 tot 3 april 24.00 uur
Meer soul & jazz: nposoulenjazz.nl
#zwartelijst @NPORadio2

STER Advertentie
STER Advertentie