Dua Lipa - 'Be The One'

Goeie plaaaaaat!

Na één keer luisteren wil je 'm meteen nog een keer horen! Daarom roept Gerard het liedje 'Be The One' van Dua Lipa uit tot zijn 5-sterren Track.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Er zijn van die liedjes waar je een beetje van ondersteboven bent. De 20-jarige Londense Dua Lipa heeft er zo een gemaakt en die is ook bij Gerard heel goed in de smaak gevallen. Daarom draait 'ie 'Be The One' een week lang elke dag in zijn ochtendshow op NPO Radio 2, want het is zijn 5-sterren Track!

Dua Lipa

Haar naam klink exotisch en dat klopt eigenlijk wel. Opgegroeid in Londen met haar Kosovaars-Albanese ouders, verhuisde het hele gezin toen Dua 13 was terug naar Kosovo. Binnen twee jaar was ze alweer terug in de Engelse hoofdstad om haar muzikale carrière na te jagen. Alleen, dus versleet ze nogal wat bijbaantjes in bijvoorbeeld nachtclubs, waar ze dan weer wat duistere inspiratie vandaan haalde voor haar liedjes. In 2012 zette ze haar eerste liedjes op haar Soundcloud.

'Be The One'

En die vielen in de smaak bij de kenners. Binnen de kortste keren had ze een platendeal bij het management van onder meer Lana del Rey en nu in 2016 gaat haar carrière als een speer. Ze stond al op de longlist van BBC's Sound of 2016 en gaf een verpletterend optreden op Eurosonic. Nu is Gerard ook fan van haar eerste single die Nederland bereikt. Daarom hoor je 'Be The One' de hele week op NPO Radio 2 in de vroege uurtjes.

STER Advertentie
STER Advertentie