David Gray herontdekt 'White Ladder'

Hij speelt 'Babylon' live

Niemand minder dan David Gray betrad vanochtend het livepodium. Ter ere van het twintigjarig bestaan van ‘White Ladder’ speelde hij de klassieker ‘Babylon’ live.

Rug tegen de muur

Het album ‘White Ladder’ is één van de 30 meest verkochte Britse albums aller tijden. Een album dat David gewoon schreef vanuit zijn slaapkamer in Oost-Londen. “Dit was een ‘rug tegen de muur’ moment”, vertelt David. “We hadden een paar albums uitgebracht die het niet super goed deden en het was een ziel verwoestende opdracht. Dit was een moment waarop je dacht: wat doe je? Ga je de wereld bekritiseren? Iedereen de schuld geven? Of ga je gewoon meer en meer in je muziek stoppen?”

Magie op tape

David besloot het laatste en dat leverde hem ‘White Ladder’ op. Achter dit album zat geen platenmaatschappij of een management. David bracht het zelf op de markt, met geld dat hij zelf gespaard had. “We hebben daar wat magie op tape gekregen”, legt hij uit. En dat betaalde zichzelf uit. “Toen we het album eenmaal naar buiten brachten, schreef het zijn eigen script.”

Album herontdekt 

Twintig jaar later speelt David dit album weer in een ‘anniversary tour’ en herontdekt hij het opnieuw. Toen ze allemaal bij elkaar kwamen stelde David dan ook voor om de liedjes nét zo low-key als op het album te spelen. “Dat was heel mooi, want als je de liedjes op zo’n mellow manier speelt, klinken ze veel beter”, vertelt David.

Check zijn optreden hieronder: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties