Dit zijn de vijf belangrijkste namen uit de #RADIO100-lijst

Die mochten wij vanochtend bekendmaken

Dit jaar bestaat radio 100 jaar en daarom brengt Spreekbuis.nl de #RADIO100-lijst uit. Wij hadden vanochtend de eer om deze lijst in Jan-Willem Start Op! te lanceren.

In de #RADIO100-lijst staan de 100 Nederlanders die afgelopen 100 jaar het belangrijkst zijn geweest voor de Nederlandse radio. De lijst is samengesteld door radiobaas Arjan Snijders (NH Radio), mediahistoricus Huub Wijfjes (Rijksuniversiteit Groningen) en mediadeskundige Ron Vergouwen (NPO Radio). In de lijst staan onder andere mensen als Edwin Evers, André van Duin en Rob Stenders, die allemaal op hun eigen manier effect hebben gehad op het Nederlandse radiolandschap. 

Vijf namen uit deze lijst kregen vanochtend in onze show een speciaal podium, omdat zij volgens de samenstellers de allergrootste impact hebben gemaakt op 100 jaar Nederlandse radiogeschiedenis. Dit zijn uiteraard: Hanso Schotanus Idzerda, Frits Spits, Kees Buurman, Lex Harding en Willem van Kooten. 

De hele lijst is te bewonderen via Spreekbuis.nl

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties