De Kluis: Birtha - 'Work On A Dream'

1972

Een van Gerards favoriete platen aller tijden. Hij legde 90 euro neer voor de cd-versie. Nu uit De Kluis!

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Gerard staat altijd voor de volle 100% achter de plaat die hij uit De Kluis haalt. Niet alle luisteraars zijn het daarmee eens, maar dat kan 'm niks schelen. Híj moet het namelijk een goed liedje vinden en hij moet een beetje vergeten zijn, dan is het een Kluis-plaat. Maar soms zit er een track tussen die écht extra speciaal is. Deze bijvoorbeeld: Birtha met 'Work On A Dream'.

Cd van 90 euro

Gerard keek al drie jaar uit naar het moment dat hij 'Work On A Dream' uit De Kluis mocht halen. In de soulnight draait 'ie hem al wel, maar in de ochtendshow hoorde je hem niet eerder. Terwijl het een van zijn all-time favorites. Zo erg dat hij hem op cd moest en zou hebben en dat hij er 90 euro voor over had om hem over te laten vliegen uit San Diego. Pittig.

Geen bekendheid

Birtha was een rockband met alleen maar vrouwen in de gelederen. Maakte lekkere funk en maar twee albums en gingen daarna uit elkaar. Gerards absolute hoogtepunt was de B-kant van 'Free Spirit'. Geen hit, geen bekendheid, wel een te gekke track.

En nu ein-de-lijk eens in de ochtendshow.

>> Alle platen uit De Kluis in één handige playlist

De Kluis: Birtha - 'Work On A Dream'


DJ

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties