Barts Classic Track NL #19: Kane - 'Rain Down On Me'

Barts Classic Track NL #19

Samen met Dinand Woesthoff bespreekt Bart Kane’s grootste hit: ‘Rain Down On Me’.

Het was door de corona-uitbraak inmiddels alweer even geleden dat we een nieuwe Classic Track konden opnemen, maar met 1.5 m afstand in acht en met minder mensen achter het mengpaneel, was het gelukkig weer mogelijk. De eer is deze keer aan Dinand, die veel verhalen te vertellen heeft over Kane's grootste hit (en de nr. 1046 in de Top 2000); 'Rain Down On Me'. 

Gelijk uitproberen in 013

Dinand schreef 'Rain Down On Me' in de kleedkamer van poppodium 013 in Tilburg. Hij kwam al spelend op zijn gitaar op de melodie en wilde het nummer gelijk tijdens hun optreden testen, ondanks dat er nog geen lyrics waren. De energie die er toen al vanaf kwam sprak boekdelen, en de rest is geschiedenis. 


"Ze zeiden: whatever you do, kijk uit, ga dat water niet in... En natuurlijk ging ik dat water in!"


- Dinand over 'Rain Down On Me' tijdens de TMF AwardsTMF Awards

Het iconische optreden van Kane tijdens de TMF Awards is iets wat veel mensen is bijgebleven. Een regenscherm zorgde daarbij voor een waterval op het podium. Met al die apparatuur en elektriciteit was het eigenlijk niet de bedoeling dat Dinand daarin zou gaan staan. 

Eigenlijk een ballad 

Kane werd omschreven als een rockband, maar als je alle lagen van 'Rain Down On Me' af haalt, dan hoor je eigenlijk een rustige ballad die ook zacht ingezongen is. Alle geluiden die er later aan zijn toegevoegd, maken het een volle, energieke productie. Beluister hieronder hoe het klinkt als de track ontleed wordt. 

Bekijk hier Barts Classic Track NL #19: Kane - 'Rain Down On Me' 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Uitgebreide podcast

Dinand zat vol met mooie verhalen over zijn tijd met Kane, het succes van 'Rain Down On Me' en hoe de remix van Tiësto tot stand is gekomen. Wil je het volledige gesprek van Bart met Dinand terug luisteren? Check dan de podcast, die onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app! 

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina en in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Oproep

Volg ons

Volg Aan De Slag! op Facebook

volg ons hier

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties