NPO Radio 2 Top 2000

Oog in oog met 'de koning der dieren'

foto: BNNVARA
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Oog in oog met 'de koning der dieren'

Wouter en Frank zijn met de stembus op weg naar Zeeland en brengen een bezoekje aan het Brabantse Safaripark Beekse Bergen. Daar staan ze oog in oog met 'de koning der dieren' én hoofd dierenverzorger Christian Meurrens.

In de verte houden de roofdieren Wouter en Frank goed in de gaten. Deze zomer werden voor het eerst in 6 jaar 4 welpjes geboren: Nelson, Winnie, Zenani en Nandi. Ze worden vergezeld door moeder Evy die zelf in 2012 ook in het safaripark is geboren, vertelt Christian.

Wouter benadrukt dat hij blij is dat er een hek staat tussen hem en de leeuwen. "Het zijn indrukwekkende dieren." En dat kan Christian beamen. "Ook voor ons is het nog steeds indrukwekkend. Wij zien ze nog van veel dichterbij als we ze bijvoorbeeld in het binnenverblijf halen of als ze een keertje verdoofd zijn door de dierenarts. Dan liggen ze in je handen en krijg je nog meer respect voor ze."

Radio aan in de stal

Leeuwen en muziek, dat lijkt een vergezochte combinatie. Toch is er volgens de dierenverzorger wel degelijk een link. "Wat we hier vooral doen - bijvoorbeeld in de stallen - is altijd de radio aanzetten, zodat ze een beetje wennen aan geluiden en als er dan iemand in een keer binnenkomt, dat ze dan niet zo schrikken."

Christian zelf heeft ook al zijn stemlijst ingevuld voor de NPO Radio 2 Top 2000. En één nummer mag natuurlijk niet in zijn selectie ontbreken: "Ik vond hem wel heel toepasselijk bij leeuwen: Elton john, The Circle of Life."

Ster advertentie
Ster advertentie