NPO Radio 2 Top 2000

Alicia Keys verrast door Jay-Z tijdens optreden op Times Square

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Alicia Keys verrast door Jay-Z tijdens optreden op Times Square

Een van de hoogtepunten van het optreden dat Alicia Keys in 2016 op Times Square geeft, is haar uitvoering van Empire State of Mind, haar ode aan de stad New York. Tijdens de track wordt de zangeres verrast door gastartiest Jay-Z.

In oktober 2016 geeft Keys een gratis concert op Times Square, in hartje New York, de stad waar ze geboren is. Dat doet de zangeres ter promotie van haar zesde album Here, dat een maand later zou verschijnen. Maar tijdens het concert presenteert Keys niet alleen maar nieuw materiaal; ze speelt ook een verzameling van haar grootste hits.

Empire State of Mind

Daarbij mocht één track natuurlijk niet ontbreken: Empire State of Mind, de ode die Keys schreef aan haar thuisstad. Het nummer verscheen in 2009 op het album The Blueprint 3 van Jay-Z, en tijdens de show in Times Square speelt Keys aanvankelijk een aangepaste soloversie. Maar wanneer de rapper haar halverwege verrast door op het podium te verschijnen, gaat de uitvoering over in het origineel, waarin de raps van Jay-Z worden afgewisseld door Keys' zang.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Mayer

Jay-Z is overigens niet de enige gast tijdens het optreden op Times Square. Halverwege haar uitvoering van If I Ain't Got You verwelkomt Keys nog twee grootheden op het podium: drummer Questlove (bekend van The Roots) en John Mayer. Na If I Ain't Got You spelen de artiesten Mayers nummer Gravity.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alicia Keys in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Alicia Keys één keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Empire State of Mind staat op 358 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie