NPO Radio 2 Top 2000

Rob Goossens over A Whiter Shade Of Pale: 'Moet in het laatste uurtje van de Top 2000 komen'

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rob Goossens over A Whiter Shade Of Pale: 'Moet in het laatste uurtje van de Top 2000 komen'

Wouter en Frank stoppen met de Top 2000 Stembus op een carpoolplaats in Naarden om te praten met mediaverslaggever Rob Goossens. Tijdens het gesprek komen ze erachter dat ze een paar jaar geleden op exact dezelfde plek ook met Peter R. de Vries hadden gesproken.

Frank vertelt in de bus: "We staan voor ons op een bijzondere plek. In 2019 stonden we 100 meter hiervandaan op een parkeerplaats met Peter R. de Vries. Het was één van de laatste bijdrages die we deden aan het einde van de Top 2000 Stemweek. Hij heeft toen een best mooi betoog gehouden rondom een bepaalde plaat." Wouter weet het moment ook nog heel goed terug te halen: "In eerste instantie ging het over Rowwen Hèze. Hij vertelde daar ook dat hij heel erg gek was op een plaat van Procol Harum: A Whiter Shade Of Pale. Dat fragment hebben we later nog veel gezien. De plaat is veel gedraaid en gestegen in de Top 2000."

Bijna dezelfde plek

"Wij zitten nu met Rob Goossens op bijna dezelfde plek. Wij wisten helemaal niet van elkaar dat we hier ook hadden afgesproken. Jij wist helemaal niet dat het met Peter hier was." Rob Goossens: "Nee, ik had geen idee. Jullie rijden het hele land door en ik dacht: 'ik wil jullie een beetje tegemoetkomen. Ik dacht Naarden is wel te doen. Er is vast wel iemand van productie die in de buurt van Naarden en een goede plek weet en dat was deze carpoolplaats. Heel raar."

A Whiter Shade Of Pale

Rob Goossens is nu druk bezig om A Whiter Shade Of Pale weer te laten stijgen in de NPO Radio 2 Top 2000. Waarom wil hij dit heel graag? "Omdat ik, en heel veel mensen, twee jaar geleden heel veel steun hebben gehaald uit het feit dat het van plek 164 naar de derde plek steeg. Peter was iemand die aan heel veel mensen dacht en door dat nummer kon je via Peter aan hem denken en aan de mensen voor hij er altijd was. Vorig jaar voelde ik mij een beetje lullig dat ik er niks mee had gedaan. Het nummer moet weer in het laatste uurtje van de Top 2000 zitten. Het moet pikkedonker zijn op 31 december en dan mag A Whiter Shade Of Pale weer klinken."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Ster advertentie
Ster advertentie