NPO Radio 2 Top 2000

John Fogerty viert CCR-jubileum in 2019 met liveversie Suzie Q

foto: Bullet-Ray
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. John Fogerty viert CCR-jubileum in 2019 met liveversie Suzie Q

Met zijn My 50 Year Trip-tournee vierde CCR-frontman John Fogerty in 2019 dat hij maar liefst vijftig jaar in het vak zit. Bekijk hier hoe hij dat viert met een optreden in Red Rocks in de Rocky Mountains.

“Moeilijk om te geloven dat het meer dan vijftig jaar is sinds Suzie Q”, zegt Fogerty tijdens het intro van het nummer, vlak voordat hij de herkenbare gitaarmelodie speelt. In 2019 toert de voormalig frontman van Creedence Clearwater Revival ter ere van het vijftigjarig jubileum van het concert dat de band gaf op Woodstock.

Tijdens het optreden bewijst Fogerty in 19 nummers een imposante collectie hits op zijn naam te hebben staan. Naast Suzie Q prijken CCR-klassiekers als Run Through the Jungle, Born on the Bayou, Who’ll Stop the Rain en Have You Ever Seen the Rain op de setlist.

Suzie Q

Met de liveversie van Suzie Q grijpt Fogerty terug naar de allereerste hit van CCR. Er zouden er nog veel volgen in de slechts vier jaar dat de band bestaat, waaronder Fortunate Son, Green River, Proud Mary en Bad Moon Rising.

Suzie Q is een cover van Dale Hawkins, die de track in 1957 uitbrengt. CCR zorgt elf jaar later voor de bekendste versie van het nummer, dat ook door onder anderen The Rolling Stones, The Everly Brothers en Bobby McFerrin wordt uitgevoerd.

Bekijk hieronder de versie die Fogerty in 2019 speelde vanuit het Red Rocks-amfitheater in de Rocky Mountains:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Creedence Clearwater Revival in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 zijn maar liefst dertien nummers van Creedence Clearwater Revival terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Have You Ever Seen the Rain op 113. Suzie Q staat op plek 994.

Ster advertentie
Ster advertentie