NPO Radio 2 Top 2000

Maan geeft zich bloot in Ze Huilt Maar Ze Lacht: 'Alles lijkt het perfecte plaatje'

foto: Still YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Maan geeft zich bloot in Ze Huilt Maar Ze Lacht: 'Alles lijkt het perfecte plaatje'

In deze aflevering van de Top 2000 a gogo vertelt zangeres Maan over haar hit Ze Huilt Maar Ze Lacht, haar worsteling met onzekerheden en de herkenning die ze vindt bij fans.

Maan, die in 2015 doorbreekt dankzij haar zeer succesvolle deelname aan een talentenjacht, scoort de afgelopen jaren meerdere hits. Begin 2020 behaalt ze met het gevoelige Ze Huilt Maar Ze Lacht een Top 3-notering in de Nederlandse Top 40.

'Het perfecte plaatje'

"Mijn liedjes zijn vaak best wel persoonlijk. Ik denk vaak hoe persoonlijker je het houdt hoe meer je van hart naar hart kan gaan", vertelt Maan. Als de popartiest Ze Huilt Maar Ze Lacht schrijft, worstelt ze met negatieve gevoelens. "Wij groeien best wel in die hele social media-tijd op, waarin alles maar de hele tijd het perfecte plaatje lijkt, maar dat gewoon eigenlijk heel vaak helemaal niet zo is. En hoe lang ga je daar dan aan meedoen? En wanneer ga je echt zeggen hoe het echt met je gaat?"

Het nummer is grotendeels autobiografisch, met name het gedeelte waarin de zangeres omschrijft hoe ze door de stad loopt en ze haar weerspiegeling in een raam ziet, maar conflicterende gevoelens heeft bij de persoon die terugstaart. "Dat je eigenlijk denkt: 'Ik ken haar wel, maar ik wil haar eigenlijk niet kennen.' Dat je iemand ziet die je eigenlijk helemaal niet bent", vertelt Maan. "Het hele liedje gaat gewoon over onzekerheid en over niet goed in je vel zitten. Dat heb ik zeker nog steeds. Ik denk dat ik dat ook wel mijn hele leven zal blijven houden."

'Vinger op de zere plek'

Voordat ze het nummer uitbrengt, voelt Maan zich vaak alleen in deze gedachte. Maar daar komt verandering in als ze Ze Huilt Maar Ze Lacht uitbrengt. Binnen no-time stroomt haar inbox vol. "Alleen maar mensen die zich daarin herkenden en die echt zeiden: 'Oh, ik kon nooit de vinger op de zere plek leggen, maar je hebt het precies voor mij uitgeschreven. Dit is precies mijn gevoel.'"

Luister de hele Top 2000 a gogo hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ze Huilt Maar Ze Lacht in de NPO Radio 2 Top 2000

Ze Huilt Maar Ze Lacht is sinds 2020 een vaste waarde in de lijst der lijsten. Hoe het nummer door de jaren heen is gestegen en gedaald in de NPO Radio 2 Top 2000, check je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie