NPO Radio 2 Top 2000

Energie spat van het podium tijdens liveoptreden Van Halen in 1992

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Energie spat van het podium tijdens liveoptreden Van Halen in 1992

De grootste hit van Van Halen is toch wel Jump, van het album 1984 wat deze week 37 jaar geleden uitkwam. We blikken daarom terug op dit legendarische optreden uit 1992.

Hoewel Jump al in 1983 in de winkels als single ligt, blijft het nummer jaren later voor Van Halen een enorme headbanger tijdens concerten. Zo ook tijdens hun optreden in California, bijna tien jaar na de release van Jump.

'Might as well jump'

Sammy Hagar neemt vanaf 1985 de zangpartij over van David Lee Roth, die we op de originele plaat horen, maar zijn energie op het podium doet absoluut niet onder voor die van Roth. Hagar springt van links naar rechts en neemt de medebandleden daar enthousiast in mee. De legendarische Eddie Van Halen, die vorig jaar oktober overleed, levert zoals altijd een onevenaarbare prestatie op de gitaar. Tijdens het tweede refrein lukt het Eddie en bassist Michael Anthony zelfs om op hetzelfde moment te springen. Al met al straalt het viertal pure rockmuziek uit met hun lange haren en stevige gitaren.

Bekijk het liveoptreden van Jump hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2020 pakt Van Halen zes noteringen in de Top 2000. Hun hoogste notering is voor Jump, op plek 290. Benieuwd hoe hun muziek zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

​Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie