NPO Radio 2 Top 2000

Bill Withers: 'Elke vrouw denkt dat Ain't No Sunshine over haar gaat'

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Bill Withers: 'Elke vrouw denkt dat Ain't No Sunshine over haar gaat'

In deze oude aflevering van NPO Radio 2 Top 2000 a gogo vertelt soulzanger Bill Withers het verhaal achter Ain’t No Sunshine.

In 1971 brengt zanger Bill Withers zijn grootste hit Ain't No Sunshine uit. "Ik was een film aan het kijken: Days Of Wine And Roses. De film gaat over alcoholisme. De hoofdpersonages spelen beiden alcoholist en om beurten zijn ze aan de drank en er weer vanaf. Op de één of andere manier is dat liedje daaruit voortgekomen", aldus Withers. Of dat écht de betekenis is van het nummer, weet hij niet honderd procent zeker. "Want elke vrouw waar ik tot dan toe iets mee had gehad, denkt dat dat liedje over haar gaat. En daar hebben ze allemaal gelijk in."

Voor elke emotie een nummer

Withers is van mening dat iedereen over alles liedjes kan schrijven. "Een liedje is de mooiste korte manier om een gedachte uit te drukken", vertelt hij. "Met een liedje kan iedereen die dat wil beginnen met schrijven. Je kunt liedjes schrijven over auto's of eenden. Alles wat je kunt denken of voelen, alles wat je je kunt voorstellen." Withers omschrijft dat er voor elke emotie wel een liedje is, of je je nou blij of moorddadig voelt. "Je kunt vast wel een liedje vinden dat dient als achtergrondmuziek terwijl je een lijk aan stukken hakt."

Withers vertelt ook hoe zijn platenlabel veranderde nadat hij Ain't No Sunshine had uitgebracht. Check daarvoor onderstaand fragment!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Soul & Jazz

De beste en meest relaxte soul, jazz, disco en funk hoor je het hele jaar door op themakanaal NPO Soul & Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie