NPO Radio 2 Top 2000

Hoe Roxette na jaren succes boekte met It Must Have Been Love

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Hoe Roxette na jaren succes boekte met It Must Have Been Love

It Must Have Been Love staat al sinds 1999 in de NPO Radio 2 Top 2000, maar was niet gelijk na de release een succes. Roxette-zanger en gitarist Per Gessle vertelt hoe het nummer toch een internationale hit werd.

Per Gessle en Maries carrières gingen voor de wind in Zweden, maar ze wilden meer. Het doel: internationaal doorbreken. De twee kenden elkaar al jaren en wilden altijd al samen iets doen. Eind jaren 80 vormden ze samen de band Roxette. De popgroep werd in 1989 in één klap wereldberoemd met hun nummer The Look, terwijl hun grote plaat It Must Have Been Love, die toen al 2 jaar oud was, nog onder de radar vloog.

Kerstnummer

Na het eerste Roxette-album bleef het succes in het buitenland uit. Duitsland liet weten de muziek niet te willen draaien, omdat het niet op de radio paste. Ze stelden voor dat de band kerstmuziek zou maken. Zo ontstond It Must Have Been Love. Per Gessle vond de eerste versie verschrikkelijk, maar de band bracht het uit. Tegen alle verwachtingen in werd het nummer na de release alleen in Zweden gedraaid. Hoe is het nummer toch uitgegroeid tot international hit? Je ziet het in de Top 2000 a gogo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000 a gogo unplugged

In 2019 speelt Per Gessle een prachtige akoestische versie van It Must Have Been Love in Top 2000 a gogo unplugged:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roxette in de NPO Radio 2 Top 2000

Roxette staat in 2022 twee keer in de Top 2000. It Must Have Been Love staat op plek 1125 onder Listen To Your Heart dat op nummer 968 staat. Benieuwd naar de rest van de noteringen? Check hier de hele lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie