NPO Radio 2 Top 2000

Candy Dulfer over Lily Was Here: 'Voor mezelf voelde het heel onveilig'

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Candy Dulfer over Lily Was Here: 'Voor mezelf voelde het heel onveilig'

Candy Dulfer is jarig! De saxofoniste stond in 1989 vijf weken lang op de nummer 1-positie in Nederland met het nummer Lily Was Here. Ze werkt op het nummer samen met gitarist David A. Stewart.

In een eerder interview bij NPO Radio 2 legt ze uit dat het helemaal niet handig was om zo vroeg al een hit op haar naam te hebben staan. "Voor mezelf voelde het heel onveilig, want ik wilde mezelf nog niet aan de wereld laten zien. Ik wilde eerst nog tien jaar beter worden en dan ben ik er", aldus Candy. Met deze gedachte was het hebben van een hit volgens Candy: "Allemaal heel eng en raar."

Vijftien minuten

Gitarist David A. Stewart is onderdeel van de band Eurythmics wanneer hij Dulfer vraagt om hem te helpen bij het schrijven van een titeltrack voor de Nederlandse film De Kassière. "Het hele proces van concept tot uiteindelijke mix duurde ongeveer vijftien minuten", vertelt Stewart later in een interview. Volgens Candy's vader Hans Dulfer is de opname in één take gedaan, eigenlijk een jamsessie, en destijds niet bedoeld om uit te brengen, maar Dave Stewart besloot deze opnames later toch te gebruiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerkingen

Candy wist eerder al successen te boeken met grote namen. Zo speelde ze in 1987 in het voorprogramma van Madonna in het Feyenoordstadion in Rotterdam en werkte ze meermaals samen met niemand minder dan Prince. Zo speelde ze mee tijdens enkele concerten van hem, album opnames en had ze een rol in zijn videoclip voor de single Partyman. Naast Prince heeft Dulfer ook samengewerkt met o.a. Aretha Franklin, Beyoncé, Blondie, Maceo Parker en Van Morrison.

Lily Was Here in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2014 stond Lily Was Here voor de laatste keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd hoe het nummer het heeft gedaan door de jaren heen? Check hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie