Muzieknieuws

Candy Dulfer over Lily Was Here: 'Voor mezelf voelde het heel onveilig'

foto: screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Candy Dulfer over Lily Was Here: 'Voor mezelf voelde het heel onveilig'

Het is 1989 wanneer saxofoniste Candy Dulfer samen met gitarist David A. Stewart Lily Was Here uitbrengt. Het nummer staat uiteindelijk vijf weken lang op de nummer 1-positie in Nederland.

'Voor mezelf voelde het heel onveilig'

In een eerder interview bij NPO Radio 2 legt ze uit dat het helemaal niet handig was om zo vroeg al een hit op haar naam te hebben staan. "Voor mezelf voelde het heel onveilig, want ik wilde mezelf nog niet aan de wereld laten zien. Ik wilde eerst nog tien jaar beter worden en dan ben ik er", aldus Candy. Met deze gedachte was het hebben van een hit volgens Candy: "Allemaal heel eng en raar."

Vijftien minuten

Gitarist David A. Stewart is onderdeel van de band Eurythmics wanneer hij Dulfer vraagt om hem te helpen bij het schrijven van een titeltrack voor de Nederlandse film De Kassière. "Het hele proces van concept tot uiteindelijke mix duurde ongeveer vijftien minuten", vertelt Stewart later in een interview. Volgens Candy's vader Hans Dulfer is de opname in één take gedaan, eigenlijk een jamsessie, en destijds niet bedoeld om uit te brengen, maar Dave Stewart besloot deze opnames later toch te gebruiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Koninklijke 500

Wij zijn op zoek naar de beste muziek van eigen bodem. Kies jij voor Smoorverliefd van Doe Maar of toch liever Love You More van Racoon? Geef jouw favorieten nu door!

Stem hier voor De Koninklijke 500

Ster advertentie
Ster advertentie