NPO Radio 2 Top 2000

Met This Town lanceert Niall Horan zijn solocarrière

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Met This Town lanceert Niall Horan zijn solocarrière

Niall Horan mag vandaag 30 kaarsjes uitblazen. De Ierse singer-songwriter wordt wereldberoemd dankzij One Direction, maar hij timmert sinds zijn tijd bij de populaire boyband ook solo hard aan de weg en scoort in 2016 een hit met het ingetogen This Town.

Na 5 succesvolle jaren valt in 2015 het doek voor One Direction. De band belooft fans dan nog dat het slechts om een pauze gaat. "Volgend jaar zullen we ergens een welverdiende pauze nemen", laat Niall Horan weten via Twitter. Maar die 'pauze', duurt inmiddels al 8 jaar.

Een nieuw begin

Het is Horan zelf die zich na het hoofdstuk met One Direction vrijwel meteen toelegt op zijn solocarrière. In de 5 jaar ervoor bevindt hij zich eigenlijk altijd op de achtergrond en meer dan eens wordt zijn microfoon tijdens een concert van One Direction uitgezet.

Na een reis door Zuidoost-Azië brengt hij in september 2016 het nostalgische This Town uit. En daarmee zet hij zichzelf direct op de voorgrond, want het nummer is een onverwacht succes. "Ik heb This Town uitgebracht om mensen te laten weten dat ik nog steeds iets aan het doen was", vertelt de singer-songwriter in een interview met Carson Daily. "Het was de beste van de reeks nummers die ik destijds had, omdat ik er destijds maar een paar had geschreven. En ik dacht gewoon dat ik het uit moest brengen, waarna het een beetje een eigen leven ging leiden."

In een video op Spotify's officiële Twitteraccount vertelt Horan dat, zoals de titel al suggereert, hij zich voor het nummer laat inspireren door zijn geboorteplaats en zijn eerste liefde. "Het is een eerlijk verhaal uit het echte leven", biecht de zanger op. "Veel mensen kunnen zich erin herkennen, omdat het zo'n herkenbaar liedje is. Als je uit een kleine stad komt, begrijp je dat meteen. Elke keer dat je naar huis gaat, voelt het alsof daar het meisje is waar je voor viel toen je twaalf was."

Naar de voorgrond

Dankzij This Town maakt Horan een stap naar de voorgrond, geen eenvoudige opgave aangezien het voormalig bandlid Harry Styles is die uitgroeit tot een van de grootste popsterren van het moment. En waar na het einde van succesvolle formaties vaak maar één uitverkorene alle roem naar zich toetrekt - denk aan wereldsterren als Beyoncé, Robbie Williams en Justin Timberlake - eist ook Horan een plekje op als succesvol soloartiest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niall Horan in de Top 2000

This Town is in 2022 opnieuw in de NPO Radio 2 Top 2000 terug te vinden. Het nummer is op plek 1233 de enige notering van Niall Horan.

Ster advertentie
Ster advertentie