NPO Radio 2 Top 2000

Van Superman tot Zorro: de kostuums van AC/DC-gitarist Angus Young

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Van Superman tot Zorro: de kostuums van AC/DC-gitarist Angus Young

De duckwalk, een Gibson SG, het vingertje in de lucht: er zijn talloze dingen waar AC/DC-gitarist Angus Young bekend om staat. Maar misschien wel het meest herkenbare aan de Schot, is het schooluniform dat hij al jaren draagt. Een outfit die een aardig aantal voorgangers heeft gehad. Speciaal voor z'n 68ste verjaardag: de leukste kostuums van Angus Young.

Zorro

Eén ding is zeker: als Zorro was Angus Young een stuk onherkenbaarder dan in schooluniform. In 1974 tooide de Schot zich enkele keren in het zwarte gewaad van de gemaskerde held. Tijdens de tour waarin Axl Rose van Guns N' Roses zanger Brian Johnson verving, had de Zorro-outfit prima gepast: de hoed van Zorro is bijna hetzelfde als die van Axl Rose.

foto: Countdown

Angus Young als Zorro

Superman

Van de ene held naar de andere: Angus Young kleedde zich in de begindagen van AC/DC ook weleens als Superman. De lokale carnavalswinkel verdiende goed geld aan Angus.

foto: Screenshot

Angus 'Superman' Young

Schooluniform

De meest beroemde kleding van Angus Young is natuurlijk het schooluniform. Het originele pak werd gemaakt door z'n zus en om het imago een beetje bijpassend te maken, werd z'n geboortedatum tijdens interviews gemakshalve vier jaar naar voren geschoven: 1959 in plaats van 1955.

foto: ANP

Angus Young in een schooluniform

Blote bast

Deze outfit is een variant op het schooluniform. Als je zo druk bent met spelen, kan het natuurlijk weleens flink warm worden. In dat geval trok Angus Young in de jaren '80 en '90 nog weleens z'n overhemd en jasje uit. Dat proces ging altijd gepaard met luid gejoel vanuit het publiek.

foto: ANP

Angus Young met ontbloot bovenlichaam

Écht old school

Ja, het is 'm echt! Toen Angus echt nog Young was, droeg ie ook al schooluniforms. Dat was immers verplicht op scholen in Australië, waar de familie Young begin jaren '60 naartoe emigreerde. Angus groeide er op in Burwood, een wijk in Sydney.

foto: Twitter

Écht old school

Podiumornament

AC/DC-shows zijn altijd groots en de band pakt graag uit met grote decorstukken op het podium. Denk aan de enorme trein die voor de Black Ice-tour gebruikt werd. Of de enorme ballonnen Rosie. Ook Angus Young is weleens podiumornament geweest:

foto: ANP

Angus Young in het groot

Ster advertentie
Ster advertentie