NPO Radio 2 Top 2000

Ringo Starr covert 'Three Little Birds' samen met zoon Bob Marley

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Ringo Starr covert 'Three Little Birds' samen met zoon Bob Marley

De Jamaicaanse band Toots and the Maytals heeft een cover uitgebracht van 'Three Little Birds' samen met Ringo Starr en Ziggy Marley.

De nieuwe opname zal verschijnen op het eerste studioalbum van Toots and the Maytals in tien jaar tijd. "Dit album spreekt zich uit over onrecht en wijst tegelijkertijd op een betere tijd", vertelde zanger en bassist Frederick Toots Hibbert vorige maand aan Rolling Stone over het studioalbum. “Dit album leert ons een pad naar herstel en een stap naar betere dagen." Got to Be Tough zal op 28 augustus uitgebracht worden.

Cover

Voor de cover kreeg de band hulp van Bob Marley's zoon Ziggy Marley, maar ook ex-Beatle Ringo Starr en zijn eigen zoon Zak Starkey en de ervaren reggae-drummer Sly Dunbar. Het is een energieke cover geworden waarbij veel gebruik wordt gemaakt van hoorns en zang.

Luister hieronder naar de nieuwe cover van 'Three Little Birds':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Three Little Birds'

Bijna veertig jaar geleden, in september 1980, werd 'Three Little Birds' uitgebracht. Het is het vierde nummer van het album Exodus en een sucsesvolle single voor Marley & The Wailers, destijds verschenen met 'Could You Be Loved' als B-kant. De betekenis hoor je in de tekst: Marley haalt zijn inspiratie uit een stel mooie vogeltjes die buiten zijn huis aan het zingen zijn.

Top 2000

In 2019 stond 'Three Little Birds' op plek 201 in de Top 2000.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie