NPO Radio 2 Top 2000

Portret Killing Joke-frontman Jaz Coleman in Top 2000 a gogo

foto: NTR
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Portret Killing Joke-frontman Jaz Coleman in Top 2000 a gogo

In Nederland is de Britse band Killing Joke een heuse onehitwonder, maar de band is nog steeds actief en heeft een toegewijde fanbase, waaronder Dave Grohl van Foo Fighters. In deze aflevering van Top 2000 a gogo brengen we een bezoek aan zanger Jaz Coleman.

Zeg je Killing Joke, dan zeg je Love Like Blood, want dat is de enige grote hit die de Britse rockband in Nederland op zijn naam heeft staan. Met deze grandioze rocksong bereikt de groep in 1985 de vijfde plek in de Nationale Hitparade — de hoogste positie ooit voor Killing Joke in een hitlijst, waar ook ter wereld. Het album waarvan deze single afkomstig is, Night Time, is in 1985 eveneens goed voor een top 10-notering in de Nederlandse verkooplijst van elpees.

Nooit meer werken

Voor deze Top 2000 a gogo neemt Jaz Coleman ons mee naar zijn ouderlijk huis in Cheltenham, waar hij is grootgebracht. Hij vertelt liefdevol over zijn ouders, die hem aanmoedigden muziekles te nemen. Toch begreep niet iedereen in zijn familie zijn keuze om in een rockband te spelen. “Toen ik een familielid vertelde dat ik een band zou starten, zei ze dat het me nooit zou lukken”, aldus Coleman. “Er waren al zoveel bands. Maar ik wist dat met originaliteit en wilskracht het geluk aan mijn kant zou staan.” En zo geschiedde. “Vind je talenten, maak van je hobby je baan en je hoeft nooit meer te werken.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie