Top 2000

Elvis Presley verovert harten in 1961 met Can't Help Falling In Love

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Elvis Presley verovert harten in 1961 met Can't Help Falling In Love

In het najaar van 1961 is Can't Help Falling In Love van Elvis Presley nummer 1-hit in de Verenigde Staten en 20 aaneengesloten weken niet van die positie weg te slaan.

Het nummer is geschreven door Luigi Creatore, Hugo Peretti en George David Weiss. De melodie is gebaseerd op Plaisir d'amour, gecomponeerd door Jean Paul Egide Martini in 1784. Elvis Presley brengt het nummer in 1961 uit op zijn album Blue Hawaii en is ook te horen als soundtrack in de gelijknamige film.

Presley zong het nummer altijd als afsluiter van zijn concerten in de jaren zestig en zeventig. Op 19 juni 1977 speelde hij een nieuwe, snellere versie van het nummer als afsluiter van zijn tv-special Elvis in Concert en was een paar dagen laten ook zijn allerlaatste nummer dat hij ooit live zong op 26 juni 1977, twee maanden voor zijn overlijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe versie in 2015

Ter gelegenheid de tachtigste geboortedag van Elvis Presley werd een nieuwe versie van het nummer gebruikt op het album If I Can Dream. Hiervoor werden de originele vocalen van Presley en zijn achtergrondzangers gebruikt, maar werd de muziek aangepast met nieuwe orkestrale muziek door het Royal Philharmonie Orchestra.

Luister hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elvis Presley in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 stond Elvis Presley 22 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Zijn cover van Can't Help Falling In Love stond op plek 309. Check hier al zijn noteringen.

Ster advertentie
Ster advertentie