BIMHUIS-tip: Hermine Deurloo & Steve Gadd (29/02)

Deze mag je niet missen!

Elke maand tippen we één concert uit de programmering van het Bimhuis in Amsterdam. Deze keer is dat het concert van Hermine Deurloo & Steve Gadd op zaterdag 29 februari.

ZATERDAG 29 FEBRUARI 2020 | AANVANG 20:30 UUR | BIMHUIS

‘Een album opnemen met Steve Gadd was als “a dream come true”’, zegt Hermine Deurloo over Riverbeast, een mix van americana, rhythm-and-blues, pop, jazz en soul die ze componeerde met de drumstijl van Steve Gadd in gedachten. Zijn naam is niet meer weg te denken uit de muziekhistorie vanaf de jaren 70. Hij speelde op talloze albums van grote sterren, zoals Aretha Franklin, Paul Simon, Eric Clapton, James Taylor, Rickie Lee Jones, Steely Dan, Chick Corea en Al Jarreau.

In handen van Hermine Deurloo wordt de mondharmonica een volwaardig jazzinstrument. Haar virtuositeit wordt internationaal erkend; in 2018 won ze de Bernie Bray Harmonica Player of the Year Award, eerder ook toebedeeld aan Toots Thielemans en Stevie Wonder. Haar nieuwe album Riverbeast werd geproduceerd door bassist/gitarist Tony Scherr uit New York, die eerder samenwerkte met Bill Frisell, Snarky Puppy en Norah Jones. Tony is er in het BIMHUIS ook bij, samen met sfeermaker Luca Benedetti op gitaar en Jon Cowherd, vaste pianist van sterdrummer Brian Blade.

Bezetting:
Hermine Deurloo mondharmonica, Luca Benedetti gitaar, Jon Cowherd piano/Rhodes, Tony Scherr bas/zang, Steve Gadd drums

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties