NPO Soul & Jazz

Jazzahead! staat voor de deur!

  1. Nieuwschevron right
  2. Jazzahead! staat voor de deur!

Komend weekend is het weer tijd voor het grootste jazz showcasefestival van Europa. Jazzahead! brengt artiesten, boekers en andere professionals uit de scene samen voor een omvangrijke conferentie, waarbij panels en een overvloed aan optredens het programma vullen. Ook NPO Soul & Jazz is er dit jaar bij.

In de aanloop naar het festival blikt Andrew Makkinga vooruit met diverse Nederlandse artiesten die op het festival zullen spelen, waaronder Guy Salamon, Marmoucha Orchestra, Alessandro Fongaro, Kika Sprangers en Monica Akihary. Andrew sprak met ze over wat ze precies gaan doen, wat ze van zo’n conferentie vinden en hopen uit te halen. Ook sprak hij met Mark van Schaick van Buma Cultuur, over de inhoud van het festival en over het belang van conferenties in de jazzscene.

Nederland is dit jaar het focusland tijdens Jazzahead!, wat betekent dat Nederlandse artiesten een groot deel van de showcases vullen en er extra nadruk ligt op de Nederlandse bijdrage aan het evenement. In totaal zullen acht Nederlandse acts zich op diverse podia presenteren tijdens het festival. Bekijk hier het gehele programma.

Luister de Makkinga Moves aflevering met muziek en korte interviews hieronder.

#2 - Jazzahead: Andrew blikt vooruit op de Nederlandse acts (S03) - Makkinga Moves