NPO Soul & Jazz
NTR

Nieuw programma: Round Midnight met Elias Mazian

foto: Elias Mazian press
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw programma: Round Midnight met Elias Mazian

Elias laat je elke maandagavond tussen 23.00 en 00.00 zijn favoriete tracks horen in Round Midnight.

Dj, producer en zanger Elias Mazian is een graag geziene gast in het clubcircuit van Amsterdam en ver daarbuiten. De voormalige resident van Trouw en De School is niet bang om zijn gevoelige kant te laten zien in zijn eigen muziek en in zijn selecties van muziek die hij graag met zijn luisteraars deelt.

Eerder maakte hij op NPO Soul & Jazz de podcast ‘De Vlam’ waarin hij met verschillende artiesten sprak over de liedjes die bij hen het muzikale vuur deden ontwaken. In een wekelijks uur radio op de late avond wil Elias laten horen hoe jazz doorvloeit in andere stijlen, en hoe de esthetiek van de jazz te horen is in onverwachte instrumenten en op onverwachte plekken.

Vanuit zijn ervaring in de clubscene belicht Elias de jazz vanuit een andere hoek. Daarnaast duikt hij in het gebruik van samples en zoekt hij naar verbanden met de hiphop en r&b. Dit alles presenteert hij het liefst in een relaxte ‘late avond sfeer’, waarbij de luisteraar zich kan onderdompelen in muziek waar gevoel uit spreekt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de eerste aflevering van Round Midnight met Elias Mazian hoor je muziek van onder andere Khruangbin & Leon Bridges, FACESOUL, Yussef Dayes en Cleo Sol.

Round Midnight met Elias Mazian