Planning week 46 (11 november t/m 17 november)

Wat hoor je deze week allemaal op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van festivals als Rockit, Mondriaan Jazz en North Sea Jazz en nog veel meer!

Ma 11/11 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Phil Horneman

Andrew is er even tussenuit en dus start Phil Horneman je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week. Ook blikt hij terug op afgelopen weekend, met opnames en interviews van Rockit Festival in Groningen.

Di 12/11 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: Trombone

Deze keer brengt Benjamin een ode aan de onvolprezen trombone! Een uur lang zijn favoriete plaatjes van bekende en minder bekende jazztrombonisten.

Di 12/11 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Ashley Henry (Rockit Festival 2019)

Afgelopen weekend maakte de NTR opnames van diverse concerten op Rockit Festival in Groningen. En daar plukken we nu de vruchten van!

Door afstand te nemen van traditionele jazz is Ashley Henry onderdeel van de nieuwe golf in de Engelse jazzscene. Zijn authentieke en verfrissende stijl is beïnvloed door hip-hop, maar ook R&B, grime en punk. Na een wereldwijde tour met Loyle Carner en Christine And The Queens bracht Henry onlangs zijn eerste studio album, Beautiful Vinyl Hunter uit. Een album dat gewaagd is in zijn energie, ritmische drive en laat zien dat Henry zijn invloeden naadloos in elkaar over weet te brengen.

Wo 13/11 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: The Joy of Acoustic

Soms is het gewoon lekker om even wat relaxte plaatjes te draaien. Phil heeft een aantal van zijn favoriete akoestische tracks voor je op een rijtje gezet. Een uur lang genieten bij het haardvuurtje!

Wo 13/11 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Emma-Jean Thackray's Walrus (Mondriaan Jazz 2019)

Emma Jean-Thackray is in Engeland een rijzende ster en wordt gezien als een van de meest expressieve artiesten afkomstig uit de huidige hippe UK Jazz scene. Ze wordt omarmt door mensen als Theo Parrish, Mr. Scruff, Makaya McCraven en Gilles Peterson en stond het afgelopen jaar op festivals zoals Sonar Barcelona, Into The Great Wide Open en Eurosonic. Ze componeert, produceert, arrangeert, is multi-instrumentalist, zangeres en DJ. Daarbij heeft ze haar eigen radioshow op Worldwide FM van Gilles Peterson en werkt ook zij regelmatig met de London Symphony Orchestra.

Do 14/11 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Tenzers (Herhaling)

Andrew is op vakantie en daarom blikken we terug op een van de vele hoogtepunten uit Makkinga Meets!

​In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting! Deze keer zijn de broertjes Vincent en Siemen Tenzer te gast.

Vr 15/11 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller

One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

Za 16/11 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Blah Blah Trio

De Mexicaanse saxofonist Santiago Von studeert aan het Conservatorium van Amsterdam en bracht dit jaar een gelijknamig album uit met zijn Blah Blah Trio. Hij ontmoete zijn vrienden en bandgenoten in 2012 in Mexico en sindsdien maken ze samen muziek.

Zo 17/11 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Maria Mendes

Voor haar nieuwe album Close To Me vond jazzzangeres Maria Mendes inspiratie in de fado-traditite uit haar moederland Portugal. Naast haar vaste band met o.a. Karel Bouhlee in de gelederen, werkte ze ook samen met het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Jon Beasley. Bij Co de Kloet komt ze natuurlijk muziek laten horen en vertellen over de tour die in december van start gaat.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties